Kwaliteit en duurzaamheid

Muller Garden Life is een begrip in groen sinds 1980. U kunt rekenen op onze vakkundigheid, een prettige samenwerking en kwaliteit in tuinrealisatie. Daarnaast staat duurzaam groenbeheer voorop. 

Wij voeren al onze diensten in eigen beheer uit. Daarom hebben wij niet alleen gespecialiseerde hoveniers voor de aanleg, maar bijvoorbeeld ook specialisten voor straat-, timmer- en metselwerken. Onze mensen zijn gespecialiseerd, blijven bij met opleidingen en hebben gedegen ervaring.

Duurzaamheid van Muller Garden Life

Afval

Wij leveren al ons afval gescheiden in, dit scheelt namelijk in kosten en is milieuvriendelijker. Wij kijken ook, samen met u, naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen. Bestaande bestrating of vlonderhout kan bijvoorbeeld gebruikt worden om plantenbakken van te maken.

Bestrijdingsmiddelen

Chemische middelen voor onkruid-, mos- en ziektebestrijding zijn enorm belastend voor mens en milieu. Wij gebruiken deze niet en kiezen voor de biologische varianten en mogelijkheden, zoals lieveheersbeestjes bij het bestrijden van luis en heet water tegen onkruid.

Materiaal

Wij werken bij voorkeur met duurzame materialen met een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Bijvoorbeeld met bamboeproducten. Bamboe is een duurzaam en flexibel toepasbaar product. Hout met het FSC-keurmerk is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Groene daken

Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en isoleert het gebouw. Dit kan natuurlijk ook op het dak van schuurtjes, garages of tuinhuisjes. Wij hebben hier ruime ervaring mee en vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Brandstof

In het hoveniersvak ontkom je niet aan het gebruik van elektrisch- en motorgereedschap. Wij kiezen als brandstof voor motorgereedschap voor Stihl motomix. Deze verbranden namelijk zonder reststoffen en zijn milieuvriendelijker.

Wat kunt u zelf doen?

Onze tips voor een duurzame tuin!

Compost

Kies ervoor groen afval te composteren en dit later te gebruiken voor grondverbetering. Composteren kan ook in een kleine ruimte, bijvoorbeeld in een vat.

Verlichting

Led verlichting is in de aanschaf wat duurder maar verbruikt minder energie en gaat langer mee. Solar verlichting werkt op zonne-energie en verbruikt geen stroom.

Beplanting

Kies voor sterke, inheemse, planten. Deze zijn sterk en minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Water

Vang regenwater op en gebruik het om je planten water te geven. Regenwater kan je ook onder de grond opvangen.

Moestuin

Groente, fruit en kruiden uit uw eigen tuin is niet alleen leuk, maar ook gezond. Het neemt weinig ruimte in, het kan ook op een balkon of vensterbank. Een verticale tuin is ideaal voor het kweken van kruiden.