Tuinonderhoud en boomverzorging

Uw tuin is altijd in beweging en leeft. Planten en bomen groeien nu eenmaal, en dus is onderhoud regelmatig nodig. Hoe ver u hierin wilt gaan, hangt af van uw wensen. De een vindt een strakke en opgeruimde tuin mooi. De ander houdt meer van een wilde, weelderige tuin. Welke buitenruimte u ook heeft, onderhoud hoort erbij. 

Met verantwoord onderhoud heeft u langer plezier van uw tuin. Denk hierbij aan maaien, verticuteren, onkruidbestrijding, snoeien, bemesten, bestrijden van ziekten en plagen zijn werkzaamheden die nodig zijn om uw tuin en bomen in optimale conditie houden.

Onderhoud aan tuin, terras, terrein of gevel

Ontbreekt het u aan tijd of kennis om onderhoud zelf te doen? Wij nemen u het werk graag uit handen.

Uw tuinonderhoud kunt u geheel of gedeeltelijk aan ons overlaten. Op contract of op afroep, bijvoorbeeld voor een voorjaarsbeurt of het winterklaar maken. Ook contracten waarin wij maandelijks of wekelijks komen zijn mogelijk. Wij werken zowel op contract- als op regiebasis. Daarnaast bieden wij een vakantieservice. 

Ook voor bedrijven

Ook voor het onderhoud van uw bedrijfstuin of bedrijfsterrein kunt u bij ons terecht. Een mooi onderhouden tuin is het visitekaartje van uw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat uw tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet.

Boomverzorging en snoeien

Ook bomen hebben onderhoud nodig. Regelmatig onderhoud houdt uw bomen mooi en gezond, en natuurlijk in de gewenste grootte of vorm. Wij bieden uw bomen vakkundig onderhoud, gericht op duurzaam plezier van uw bomen. Regelmatig snoeien valt onder het onderhoud van uw tuin. Daarnaast leveren wij de volgende diensten: knotten/kandelaberen, kappen/vellen, stobbe frezen, verplanten en aanplanten, klimplanten verwijderen uit bomen of van gevels en noodkap en stormschade. 

Voor alle werkzaamheden beschikken wij over het juiste materiaal, gereedschap en technieken. Wij maken o.a. gebruik van hoogwerkers, mobiele torenkranen en klimtechnieken.

Wij geven u advies op de ligging en het beheer van uw bomen. Hierbij houden we rekening met bijvoorbeeld de samenstelling van de bodem en lucht, de waterhuishouding en de voedingstoestand. 

Als eigenaar van een boom heeft u een wettelijke zorgplicht. Een boomveiligheidscontroleur bevordert een veilige omgeving van de boom. Hij controleert de bomen met behulp van de Visual Tree Assessment (VTA)-methode. Hiermee kan hij bomen visueel beoordelen, de bevindingen registreren en adviseren over vervolgstappen. Door bomen regelmatig te laten onderhouden, heeft u niet alleen een mooie boom maar ook minder kans op problemen in de toekomst.

Voor het kappen van een boom heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Als boomeigenaar moet u die zelf aanvragen. Wij kunnen de technische gegevens voor de aanvraag aanleveren of de vergunning voor u aanvragen.