Tuinontwerp en -advies

Bent u van plan uw tuin of terras te herinrichten of (opnieuw) aan te laten leggen? Het is verstandig om vooraf goed na te denken over het ontwerp. 

Hoe uw tuin eruit komt te zien, hangt af van wat u graag doet in uw tuin. Wilt u lekker luieren of een boek lezen in uw tuin? Of moeten de kinderen of huisdieren voldoende ruimte hebben om te spelen? Hoeveel beplanting wilt u en hoe veel tijd wilt u aan onderhoud besteden? Op deze vragen krijgt u antwoord bij het maken van een tuinontwerp.

Ontwerp van uw tuin

Wij ontwerpen uw tuin geheel naar uw eigen, persoonlijke wensen en ideeën. Als u wilt, verwerken wij al aanwezige beplanting en elementen in uw nieuwe tuinontwerp. We luisteren goed naar u en nemen uw wensen samen door. Ook bespreken we uw budget, en berekenen wij u een reële ontwerpvergoeding.

Onze ontwerpen maken we in een 3D-programma. Zo kunt u vooraf bekijken of het ontwerp inderdaad klopt met uw visie. Wij houden bij onze tuinontwerpen daarnaast rekening met factoren zoals type bodem, zonstand en onderhoud. Hierover geven we u advies, zodat u langer kan genieten van uw tuin.

Ook voor kleinere (stads)tuinen is het zinvol een ontwerp te maken. Door gebruik te maken van bepaalde effecten en materialen kan uw tuin veel ruimer lijken.

Muller Garden Life ontwerpt niet alleen voor particulieren en bedrijven, maar ook voor hoveniersbedrijven die geen ontwerpafdeling hebben.

Tuinadvies

Wilt u advies voor uw tuin, balkon of dakterras? Wij kijken met onze ervaren ogen met u mee en bespreken uw mogelijkheden. Laat u uw tuin of terras door ons aanleggen, dan is ons tuin-advies altijd inbegrepen.

Tuinadvies is essentieel voor het houden van een duurzame groene buitenruimte. Niet alle planten en bomen gedijen overal. Welke planten zijn geschikt voor uw ondergrond en ligging? Welke soorten afscheidingen en schuttingen zijn passend? Hoe kunt u een groen dak creëren, eventueel met subsidie? 

En vergeet ook niet het onderhoud: wilt u dit zelf doen, en hoeveel tijd gaat daar in zitten? Denk hierbij niet alleen aan bijv. snoeien, maaien en onkruid, maar ook het verzorgen van houten constructies en afscheidingen.