Tuinaanleg

Uw tuin is een verlengstuk van uw huis. Natuurlijk wilt u prettig uitkijken op uw mooie buitenruimte. Daarom is het fijn om hem naar uw eigen wensen te inrichten en aanleggen. Maar er komt veel bij kijken en u wilt er optimaal gebruik van kunnen maken. 

Bij Muller Garden Life bent u aan het juiste adres. Onze experts denken met u mee en werken samen met u aan uw tuin.  Zodat u er na afloop heerlijk in kunt relaxen en er de dingen in doen waar u van houdt. 

Van ontwerp...

Wilt u uw hele tuin (opnieuw) laten aanleggen, een kleine verandering doorvoeren of reparaties laten uitvoeren? Wij doen het graag voor u.

Bestratingen, schuttingen, vijvers, vlonders, pergola’s, tuinhuisjes, verlichting, beplanting, beregening of (kunst)gras: wij beheersen alle aspecten van het vak. Een grote tuin, een stadstuin, een daktuin of zelfs een verticale tuin, wij ontwerpen en realiseren alle soorten buitenruimten. 

Wij begeleiden u in ons werkproces en nemen u mee in ontwerp en uitvoering. Wij kijken of uw ideeën haalbaar zijn, dragen creatieve voorstellen aan en geven u advies

...tot realisatie

Bij het aanleggen of herinrichten van uw tuin werken wij met diverse specialisten. Denk aan het grondwerk, de bestrating, de perken, een water, de beplanting, afscheidingen en houtconstructies.

Voor al deze onderdelen kunt u rekenen op onze diverse vakmensen. Het uiteindelijke resultaat is een natuurlijk aansluitend geheel, waarin diverse elementen samenspelen. Waarin aan de kleinste details met aandacht is gewerkt. 

Dakterrassen en daktuinen

Vooral in de steden groeit de roep om meer groen. Gelukkig helpen de gemeentes met groene daken, geveltuinen, extra parkjes en boomaanplant. Zelf kunt u natuurlijk ook meedoen. Niet alleen voor de leefbaarheid in de stad natuurlijk, want u krijgt er zelf ook een fantastische groene buitenruimte bij!

Heeft u een dakterras, en wilt u deze omtoveren tot uw eigen groene oase? Muller Garden Life zorgt voor een verantwoorde én duurzame aanleg van uw dakterras. 

Specialistisch werk

Een dakterras aanleggen is zeer specialistisch werk en moet voldoen aan technische en praktische vereisten. Zo moet u rekening houden met factoren zoals het gewicht, de constructie, de terrassering, de irrigatie, de zon, de wind, de aarde, de beplanting, de voedingstoffen, enz.

Op de daken van diverse  kantoorgebouwen, wooneenheden en particulieren hebben wij al vele fraaie daktuinen gerealiseerd. Wij zijn er trots op om op deze manier steeds meer groen te creëren in de stadse omgeving. 

Voordelen van een groen dak

Wij kunnen diverse soorten beplanting aanleggen op uw groene dak, waaronder sedum. Voordelen hiervan zijn: 

  • Betere isolatie van uw woning
  • Betere waterafvoer op uw dak
  • Uw dak gaat langer mee
  • Sedum neemt gifstoffen uit de lucht op
  • Relatief weinig voeding en water nodig
  • Werkt verkoelend
  • Meer opbrengst voor uw zonnepanelen
Overige diensten
Balkons en andere buitenruimten
Balkon met straatbeeld. Bamboe hangstoel, tegels en beplanting.

Naast dakterrassen en daktuinen kunnen wij ook uw balkon inrichten. Hoe klein ook, er is altijd iets moois van te maken: zowel groen en fleurig als functioneel. Hierbij houden wij rekening met de ligging en constructie van uw balkon. 

Aanleg van een verticale tuin. Aan de gevels en balkons bakken met beplanting en kleine bomen. Groene gevel.

En wat dacht u van de verticale tuinen, groene gevels die uw straat sieren. Ook voor deze groen-inrichting bent bij Muller Garden Life aan het juiste adres.  

Gemeenten, bedrijven en organisaties
Voorbeeld van een aangelegde speeltuin met kunstgras, loopstenen, speeltoestellen en beplanting

Voor diverse bedrijven, instellingen en andere organisaties leveren wij allerlei groenvoorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan binnenplaatsen, speelplaatsen en parkjes. 

Aangelegde binnenplaats voor een vve in de stad. Met beplanting, tegels en vlakken.

Een voorbeeld van een net aangelegde binnenplaats voor een vve. Passend in het straatbeeld, functioneel en speels.

Advies, ontwerp, onderhoud en meer

Wij werken vanuit een plan of ontwerp en baseren ons op onze jarenlange kennis en ervaring. Wij geven u altijd advies op uw tuin of andere groenruimte bij onze aanpak. 

Vakmensen van Muller Garden Life aan het werk bij een tuinaanleg

Uiteraard zijn wij ook beschikbaar voor onderhoud, boomverzorging en diverse soorten snoei